Recente berichten

Proosten op/met Bart.

Op maandag 21 november kwamen zowel leden van Oudvuur, als leden van het actieve korps samen op de kazerne van de Brandweer Zuilen. De samenkomst was tweezijdig. Allereerst werd er stil gestaan bij de sterfdatum van Pim van der Bruggen, die die dag 2 jaar geleden omkwam bij een noodlottig ongeval tijdens een inzet van de brandweer den Dolder.

Daarnaast werd geproost op de collegialiteit en vriendschap van Bart van Keulen. Bart is onlangs verhuisd naar Friesland, waar hij samen met zijn Monique een huisje heeft gekocht. Kort nadat de sleutel werd overgedragen, moest Bart opgenomen worden in het ziekenhuis. Die maandag mocht hij eindelijk weer naar (zijn nieuwe) huis. Om Bart een ‘hart onder de riem’ te steken, nam de personeelsvereniging het initiatief om een foto voor Bart te maken. Ook Oudvuur werd hiervoor uitgenodigd om deel te nemen.

Vanmorgen ontving Bart de foto en hing hem boven zijn bed.

Hij reageerde daarop met de volgende tekst: “Iedereen bedankt voor de mooie foto. Zo zie ik nog mijn vrienden elke dag en ik zal elke maandag een biertje drinken met jullie. (en dinsdag en woensdag en donderdag en vrijdag en zaterdag en zondag) Ik mis jullie. Ik zou zeggen kom een biertje drinken! Niet allemaal tegelijk, want dan is mijn bier zo op. Iedereen bedankt voor de hele mooie foto. Hij hangt boven mijn bed.”

Reünie van oud brandweermannen en vrouwen bij de Brandweer Zuilen.

Op 23 september was het al vroeg druk bij de vrijwillige brandweerkazerne op de Burgemeester Norbruislaan in Zuilen. Vele oud brandbestrijders kwamen samen om weer eens gezellig bij te praten over de incidenten die ze samen hebben bestreden. Onder het genot van een heerlijk koud en warm buffet genoten de oudleden en hun partners duidelijk van de gesprekken van de collega’s die ze al zo lang niet meer hadden gezien en van oude foto’s en video’s die de hele avond werden getoond.

Het brandweer vak is soms (te) zwaar, of men moet het korps noodgedwongen verlaten door verhuizing buiten het verzorgingsgebied. In veel gevallen blijft de behoefte aan het kameraadschap bestaan, maar zijn er bijeenkomsten zoals die van de 23ste nodig om elkaar weer even te ontmoeten.

Op de vrijdagavond werden ook foto’s genomen ten behoeve van de ‘Wall of Flame’ naar voorbeeld van de Brandweer Bunschoten, die hun oud vrijwilligers vereeuwigd heeft met foto’s van alle oudleden in de gang van hun kazerne. Lees meer