Recente berichten

Reünie van oud brandweermannen en vrouwen bij de Brandweer Zuilen.

Op 23 september was het al vroeg druk bij de vrijwillige brandweerkazerne op de Burgemeester Norbruislaan in Zuilen. Vele oud brandbestrijders kwamen samen om weer eens gezellig bij te praten over de incidenten die ze samen hebben bestreden. Onder het genot van een heerlijk koud en warm buffet genoten de oudleden en hun partners duidelijk van de gesprekken van de collega’s die ze al zo lang niet meer hadden gezien en van oude foto’s en video’s die de hele avond werden getoond.

Het brandweer vak is soms (te) zwaar, of men moet het korps noodgedwongen verlaten door verhuizing buiten het verzorgingsgebied. In veel gevallen blijft de behoefte aan het kameraadschap bestaan, maar zijn er bijeenkomsten zoals die van de 23ste nodig om elkaar weer even te ontmoeten.

Op de vrijdagavond werden ook foto’s genomen ten behoeve van de ‘Wall of Flame’ naar voorbeeld van de Brandweer Bunschoten, die hun oud vrijwilligers vereeuwigd heeft met foto’s van alle oudleden in de gang van hun kazerne. Lees meer

Oudvuur ‘Meet and Greet’

Op vrijdagavond 23 September aanstaande ben je van harte uitgenodigd om samen met je partner een ‘hapje en drankje’ te komen doen op de brandweerkazerene aan de Burg. Norbruislaan 45.

Op die avond organiseert het team van Oudvuur gezamelijk met de personeelvereniging VVBZ een gezellige avond waarop oudleden en hun partners elkaar weer eens kunnen ontmoeten. Onder het genot van een buffet hopen we weer een hoop oude bekenden te mogen begroeten. Ook actieve leden van het korps worden van harte uitgenodigd om eens kennis te maken met hun ‘voorgangers’ (en visa versa).

Bovendien zullen er fotocollages en films van ons korps door de jaren heen worden getoond, is er een mogelijkheid om te worden vereeuwigd in de ‘Wall of Flame‘ en voor de echte diehards kan er ook nog geklaverjasd worden. Het belangrijkste is natuurlijk dat we elkaar weer een keer kunnen ontmoeten. We hopen dus op je komst, want ook jij bent onderdeel van het korps geweest! We starten om 18:00 uur.

De kosten voor deze avond bedragen 10,- euro per persoon. Voor dit bedrag zorgen we ervoor dat je maag wordt voorzien van koude en warme hapjes.

Je kunt je aanmelden door het bedrag over te maken via dit betaalverzoek. We weten dan gelijk wie er komt (en met hoeveel personen).

Heb jij je overigens al aangemeld voor de Oudvuur whatsappgroep? Via die weg kunnen we je nog sneller op de hoogte houden van onze activiteiten! Tot de 23ste!

Wat was het heet!

Nu iedereen weer volop van de vakantie heeft genoten (of zelfs nog aan het genieten is), dwalen de gedachten nog wel eens af naar juni 2006, toen de brandweer Zuilen afreisde naar het warme Egypte. Wat een avontuur was dat! En dan hebben we het niet eens over de terugvlucht, die zelfs voor het vliegtuigpersoneel heel bijzonder was. (ik hoorde ze tegen elkaar zeggen dat ze ‘dit’ nog nooit hadden meegemaakt.

Reden genoeg om nog maar eens naar de filmpjes en de foto’s te kijken.

bekijk hier nog meer video’s/foto’s

Lees meer

Gerard (Geert) de Vries overleden

Gistermiddag ontvingen wij het trieste bericht dat ons erelid en oud-ondercommandant Gerard (Geert) de Vries is overleden. Geert was al geruime tijd ziek en verbleef daarom in een verzorgingstehuis. Om die reden is Geert, alias ‘de neus’ zoals hij ook wel liefkozend genoemd werd, al geruime tijd niet meer op de post te zien geweest.

Net na de oorlogsjaren ’40-’45 was Geert al betrokken bij ons korps en wist zich op te werken tot de functie van ondercommandant. Menig incident heeft hij in de rol van bevelvoerder of officier van dienst weten te beslechten. Ook toen hij de pensioengerechtigde leeftijd bereikte was hij nog vaak bij het korps te vinden. Veelal samen borrelend met zijn tijdsgenoot Geert de Graaf.

Zoals gebruikelijk zullen wij als oudleden een ‘laatste saluut’ geven aan Geert.

De uitvaart zal in besloten kring plaatsvinden.