Welkom bij ‘Oudvuur’.

De Zuilense brandweer bestaat al sinds 1936 en heeft in de loop der jaren een groot aantal brandbestrijders gekend. Kameraden die in sommige gevallen voor elkaar ‘door het vuur’ gingen. Veel van deze brandweercollega’s stopten uiteindelijk bij de brandweer door tijdgebrek, leeftijd, verhuizing of gezondheid.

De brandweercultuur blijft je toch in het bloed zitten. Hoewel je dan niet meer ‘op de auto zit’, blijf je toch betrokken bij het reilen en zeilen van het korps.

Sinds enige jaren is er op Facebook een groep actief, die oud-collega’s weer met elkaar verbindt en af en toe activiteiten organiseren. Helaas bereikten we daarmee niet alle oud-collega’s, want niet iedereen zit op dit medium. Zit je ook in de Facebookgroep OUDVUUR, wordt je uiteraard uitgenodigd je ook op deze website even aan te melden.

“Jij verlaat de brandweer, maar de brandweer verlaat jou nooit!”

Ben je vroeger actief geweest bij de Vereniging Vrijwillige Brandweer Zuilen/Vrijwillige Brandweer Utrecht, of was je als ‘beroepscollega’ actief op de oude post Noord, meld je dan nu aan op deze site. Ook de huidige actieve leden worden van harte uitgenodigd. Zo kunnen we je op de hoogte houden van ‘belangrijk’ nieuws. Ook afgeschermde artikelen kun je alleen lezen door een account aan te maken en in te loggen.