Durf jij de uitdaging aan?

Een ontploffing…paniek…gewonden…rondvliegende gasflessen!

Dat was het scenario van de wedstrijden voor senioren (oud brandweermannen en vrouwen) in Woudenberg in 2023. Gelukkig wisten de deelnemers van Oudvuur van Zuilen het hoofd koel te houden, redde de slachtoffers en bluste de brand. Voor sommige deelnemers van het team was het langer dan 15 jaar geleden dat ze de slang hadden vastgehouden, maar het aflegsysteem zat er weer volledig in. Het leverde het team (en veel Zuilense toeschouwers) heel veel plezier, een tweede prijs, maar vooral een hele gezellige dag op.

De lol was er niet minder om. Weken was er voor geoefend en vooral de sterke verhalen aan de bar waren weer als vanouds. Even waande iedereen zich weer in de tijd dat elk moment de pieper kon afgaan. Bij velen was het gevoel van kameraadschap weer helemaal terug. Vooral toen het team door de actieve leden met een erehaag werd onthaald voelde iedereen zich er weer volledig ‘bij’ horen.

Ook in 2024 willen we weer deelnemen met een wedstrijdploeg aan de wedstrijden voor senioren. Hiervoor zoeken we natuurlijk weer oudleden van het korps Zuilen. Het maakt niet uit hoe lang geleden je het korps verlaten hebt en wat je toenmalige ervaring was. Onder bezielende leiding van Henk Doornebal wordt de kennis van het oude aflegsysteem weer op pijl gebracht.

De wedstrijden zullen ook dit jaar in september worden georganiseerd (exacte datum op zaterdag is nog onbekend). Meedoen is belangrijker als winnen. Gezelligheid staat voorop…ook voor de dagen waarop we zullen oefenen. Dit gebeurt vrijwel alleen op een zaterdagmiddag en worden altijd afgesloten met een evaluatie 🙂 waarvoor iedereen is uitgenodigd.

Lijkt het je leuk om ook deel te nemen, meld je dan even aan via info@oudvuur.nl of via de Whatappgroep van Oudvuur. (Hoe meer zielen, hoe meer vreugd!)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *