Krantenartikelen, brieven en foto’s…..

Het was een hels karwei. Meer dan 300 documenten moesten worden ingescand en kranten moesten voorzichtig worden opengeslagen. Maar het was het waard!

Na het zien van ons artikel over het knipselboek van Hans Koppenol gaf Marcel de Vries aan, ook te beschikken over een soortgelijk geschiedenisboek. Groot was onze schrik toen hij vervolgens met een grote zak aan kwam zetten, waarin diverse mappen en fotoboeken uit tevoorschijn kwamen.

Niet alleen foto’s, maar ook brieven en jaarverslagen uit de jaren ’60 zaten bij de verzameling. Het meest bijzondere document wat we tegenkwamen, was een uitnodiging voor de vergadering van het oprichten van de V.V.B.Z.

Sommige krantenartikelen waren moeilijk om in te scannen, omdat het formaat van een krant nu eenmaal niet door de scanner heen kan. Gelukkig werd een andere manier gevonden om de artikelen toch voor een breder publiek beschikbaar te maken. Door het te fotograferen en er een .pdf document van te maken, werd het mogelijk om de pagina te selecteren en in te zoomen, zodat ook de tekst nog leesbaar werd.

Hieronder het resultaat van dagenlang fotograferen.

DocScanner 30 okt. 2023 10-11
DocScanner 30 okt. 2023 11-12
DocScanner 31 okt. 2023 11-14

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *