Oudvuur Zuilen wint tweede prijs bij wedstrijden Woudenberg

Op zaterdag 30 september was het dan eindelijk zover. Daar waar de wedstrijdploeg al maanden voor aan het oefenen was, zou die dag in praktijk worden gebracht. De wedstrijd in Woudenberg was eindelijk aanstaande!

Net voor vertrek werd nog een laatste maal op de kazerne geoefend. Ook vond er nog een wisseling van spelers plaats. Om 13.45 uur werd de reis naar Woudenberg aangevangen. De deelnemers werden daarbij begeleid door een aantal geïntresseerden. Er volgde al snel een stoet van 5 voertuigen, waar we bij aankomst in Woudenberg al vlug de belangstelling mee trokken.

In Woudenberg brak de zon door. Was er in Zuilen nog een dreigende bewolking…op de kazerne konden we nog even in het zonnetje zitten of de opgestelde voertuigen bewonderen.

 

 

 

 

 

 

Dit bleken ook de voertuigen te zijn, waarmee de deelnemers naar het oefenobject zouden worden gebracht. Dat was natuurlijk al een uitje op zich.


Tijdens de rit werd er nog even gezwaaid naar de achterblijvers en kwamen al snel de sterke verhalen op gang. Ook werden tijdens de rit nog even de verschillen tussen de branden van toen en nu besproken. Tussendoor werd er nog even geflirt met overige verkeersdeelnem(st)ers. Het werd al snel (te) gezellig tijdens de rit…tot het moment waarop de pet in de cabine werd weg gehaald en de bevelvoerder tot bij aankomst op het knopje van de toeter mocht drukken! Daar was iedereen toch wel even van onder de indruk.

 

Bij aankomst op het incidentadres bleek er een ongeval met een trekker te zijn. Tijdens werkzaamheden met een acetyleen fles was brand ontstaan, waardoor er 2 gewonden te betreuren waren. Gelukkig was het team van Oudvuur onbevreesd en ging zonder angst de brand tegemoet.

Dat je overigens wel respect moet afdwingen bleek als snel bij de bevelvoerder (Rob Janssen). Je mag dan wel een slachtoffer met brandwonden zijn…je spreekt nog altijd met 2 woorden of zegt netjes Ja Meneer!

De wedstrijd verliep vervolgens (redelijk) soepeltjes. Zie hier het volledige filmverslag van de wedstrijd.

Het telefoonnummer waarop we bereikbaar waren, leek verrassend veel op de eau de cologne van mijn oma, maar dat zal wel toeval zijn geweest.

Ook het feit dat we enorm veel zelfvertrouwen hadden bleek wel dat bij het opruimen door onze voormalig commandant en deelnemer aan de wedstrijden, Johan van Bilsum, nog even aan de jury werd gevraagd of hij er nog wat van had opgestoken. Let ook even op ons oudlid, Wijnand de Ruijter, die zo onopvallend mogelijk al op alle jurystaten aan het gluren was. Daardoor wisten we al heel snel dat het wel ‘snor’ zat. Wijnand zag alleen maar zevens en achten op de lijsten staan.

Bij terugkomst op de post, werd er nog even nagepraat en wat geborreld, tot uiteindelijk de burgemeester van Woudenberg met de prijsuitreiking begon.

De einduitslag bleek dus 1-Kamerik, 2-Zuilen en 3-Vinkeveen.

Moe maar voldaan werd snel de rit naar huis ingezet, alwaar we verrassend warm werden ontvangen door de dienstdoende ploeg, die al lucht had gekregen van de einduitslag.

De enorm gezellige dag werd uiteindelijk afgesloten met een heerlijke maaltijd bij restaurant Nikos.

Op naar volgend jaar, waar we weer zullen deelnemen aan de wedstrijden! Je kunt je hiervoor opgeven bij Henk Doornenbal, Marcel de Vries of John Baart.

Hieronder de uiteindelijke jurystaatJurystaat oudvuur wedstrijden Woudenberg

2 gedachten over “Oudvuur Zuilen wint tweede prijs bij wedstrijden Woudenberg”

  1. Zo te zien hebben jullie een hele leuke dag gehad. En knap gedaan hoor tweede plaats. Dat geeft wel een verplichting voor volgend jaar dan een plaatsje hoger in de uitslag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *