Tijd voor het spelletje ‘Wie ben ik?

Zo af en toe komen we nog wel eens foto’s op internet tegen die betrekking op de brandweer hebben. Zo ook deze foto. We troffen hem aan op Facebook in een groep die oude foto’s en berichtjes plaatst over Zuilen. In dit artikel ging het over de Zuilense Brandweer. Wie had de stoere mannen niet eens op een maandagavond zien oefenen, of had staan kijken als ze weer eens een uitruk hadden. Bij het artikel stonden ook opmerkingen van oud buurtbewoners die beschreven hoe er altijd een wedstrijdje van werd gemaakt, om als eerste bij de kazerne te zijn. Bij het bericht stond ook deze foto geplaatst. Hij zou dateren uit 1963 en zou genomen zijn tijdens een oefening. De man op de voorgrond lijkt enigszins op ons (inmiddels overleden) erelid Gijs Kooij, maar daar ben ik niet helemaal zeker van. De omgeving komt mij niet bekend voor en is waarschijnlijk niet in Zuilen. Wie weet er meer te vertellen over deze foto?

De groep op facebook heeft de naam ‘Zuilen Utrecht’ en is zeker de moeite waard om eens te bezoeken, als je geïnteresseerd bent in oude foto’s van Zuilen en haar bewoners.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *