Gerard (Geert) de Graaf overleden

Vanmorgen bereikte ons het droevige nieuws dat gisteravond ons erelid Geert de Graaf op 98 jarige leeftijd is overleden.

Geert was jarenlang aan ons korps verbonden, waar hij lange tijd vooral als chauffeur-pompbediener actief was. Vele van ons heeft hij onder zijn hoede genomen bij het leren van de ‘fijne kneepjes van het vak’.

We gaan aan Geert een brandweerman in hart en nieren missen. Als het even kon was hij elke maandagavond op de brandweer te vinden, ook toen hij al jaren met pensioen was. Wie kan zich geen ferme stomp van Geert herinneren als hij weer eens geplaagd werd aan de bar. Die kwamen altijd hard aan, want Geert was oersterk. Toen hij wat slechter ter been werd, kon je ook nog wel eens een por met zijn stok van hem krijgen. Alles met een ferme knipoog natuurlijk. Hij kon altijd genieten van de jonge collega’s die hij op de kazerne zag verschijnen.

Wij wensen dochter Gerda en alle familie en vrienden veel sterkte toe de komende tijd.

Ook aan Gerard zullen we vanuit de groep oudleden een ‘Saluut’ verzorgen. (Bijdragen aan het rouwboeket is niet meer mogelijk)

Update: De uitvaart zal plaatsvinden op dinsdag 7 december om 13:15u in aula 1 van crematorium Daelwijck.

Hierbij de rouwkaart van Gerard de Graaf. Aangezien er maar een maximaal aantal (100) personen kunnen worden toegelaten in de aula, het vriendelijk verzoek om even kenbaar te maken of u voornemens bent bij het afscheid aanwezig te zijn. Dit kan bij de opmerkingen van dit bericht, maar mag ook in een persoonlijk bericht aan mij. Hiermee heeft de familie een indicatie van het aantal bezoekers. Een mondkapje is in de aula en wachtruimte verplicht!

One thought to “Gerard (Geert) de Graaf overleden”

  1. Ik ken Geert vanaf 1967 toen ik bij de jeugdbrandweer kwam.
    Er was toen nog geen kantine zoals in 1976 gerealiseerd was.
    Op oefenavond van de jeugbrandweer kwam Geert vaak langs in zijn hond “Herta”.
    Op de oefenvond van de brandweer werden de slangen voor dat we gingen oefen omgeruild, er werden dan vlasslangen gebruikt voor de oefening. Geert ging vaak samen met Beertus Koch en een paar nieuwe leden na de oefening de slangen met de slangenwagen naar post west brengen waar ze niet de klimtoren in een bak gelegd werden.
    Was altijd gezellig met Geert.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.