Hans en de Oostenrijkers.

Hans van Westendorp heeft altijd een warme band gehad met onze Oostenrijkse ‘freunden’ van de brandweer Brunn am Gebirge. Die band bestaat al, sinds dat de jeugdbrandweer in 1979 deel nam aan de internationale jeugdbrandweerwedstrijden.

In 1986 bestond de Vereniging Vrijwillige Brandweer Zuilen 50 jaar. Ter ere van dit jubileumjaar werden er landelijke jeugdbrandweer-wedstrijden gehouden en waren ook onze Oostenrijkse ‘freunden’ uitgenodigd om aan de festiviteiten deel te nemen. Tijdens het digitaliseren van oude videobanden, kwamen deze beelden bovendrijven. Naast de wedstrijdbeelden (die op zich wel leuk zijn om te zien…,maar een beetje saai), zien we onze ‘freunden’ staan, begeleid door Hans. Hans zou ze die dag de omgeving van Utrecht laten zien vanuit de jeugdbrandweer-auto, de ‘Cmdt Stolker’. Als de ‘freunden’ hadden geweten wat ze te wachten stond…….

Gelukkig vielen er geen gewonden en heeft de band tussen Hans en de freunden er niet onder geleden. Kijk hier de volledige film, die naast de wedstrijdbeelden ook nog andere bijzonderheden bevat. Zo zien we onze collega Ben van Es nog voorbij lopen tijdens de voorbereidingen van de prijsuitreiking door commandant Jaap van der Wolff. Die was overigens ‘not amused’ dat we de maandag erna op de voorpagina van de Telegraaf stonden met onze ‘duikauto’.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *