Er dreigt een tekort aan vrijwilligers!

Zo’n bericht zou je nu verwachten….maar wat blijkt…het is een bericht uit de vorige eeuw. In 1992 woonde toenmalig commandant Johan van Bilsum al eens een bijeenkomst bij, waar samen met Minister Ien Dales werd gesproken over de dreigende tekorten aan brandweervrijwilligers. Na bijna dertig jaar lijkt er niet zoveel veranderd te zijn. De korpsen hebben zich aangepast, in plaats dat er meer vrijwilligers zijn gekomen. Zo is inmiddels de TS4 ingevoerd en bestaat het korps Zuilen al lang niet meer uit 50 man, zoals in ’92.

Update: Nooit geweten dat Rob Janssen en Richard van der Meijden samen hebben gewoond.

Ook de brandweer Maarssen in monde van toenmalig commandant Jack Ruibing, trok aan de noodklok. Ook hij kreeg (natuurlijk) media-aandacht….maar dan wel op landelijke media.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *