De oude gasfabriek in Amsterdam

Je stelt je netjes voor tijdens het oefenexamen Onderbrandmeester, zegt de examinator….”dat zie ik…jij komt er niet in!” Wat blijkt, je komt er ongeschoren niet in op de oefen locatie. Dat moest mij weer gebeuren! Ik heb het examen, een week later, overigens wel gehaald gelukkig.

Ergens eind jaren ’80 liep Jan Lenferink met een instructeur van de Brandweer Amsterdam, om vervolgens een dagje met het korps mee te draaien. Daarvoor moest hij eerst een aantal oefeningen in de gasfabriek doen. Na de reportage ging hij met een aantal leidinggevende, waaronder toenmalig commandant Brandweer Utrecht Jaap van der Wolff, in discussie over het vak. Het blijven rare lui..die Amsterdammers 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *