Korpsen Den Dolder en Zuilen rouwen gezamenlijk om omgekomen collega.

Collega’s van de brandweer Zuilen hebben in Den Dolder een tijdelijk monument geïnstalleerd.

Op zondagmiddag zijn de korpsen Zuilen en Den Dolder gezamenlijk afgereisd naar het appartementencomplex, waar zaterdag Pim van der Bruggen om het leven kwam. Op de onheilsplek werden bloemen neergelegd en namen alle aanwezigen een kort moment van stilte in acht.

Van der Bruggen kwam zaterdag om het leven, nadat hij tijdens een melding van wateroverlast noodlottig in een liftschacht viel. Ondanks pogingen door collega’s om hem te reanimeren, mocht dit toch niet baten.

De collega’s zijn in shock. Pim was een een fijne collega. Na zijn opleiding bij het Zuilense korps gevolgd te hebben verhuisde hij onlangs met zijn gezin naar Den Dolder, waar hij zich weer aanmeldde voor de vrijwillige brandweer. Al snel kon hij voor dit korps uitrukken.

Zondag brachten zijn collega’s een eerbetoon die ook op de plaatselijke bewoners duidelijk indruk maakte.

Wanneer afscheid van Pim wordt genomen zal binnenkort duidelijk worden. Tot die tijd hangen alle brandweervlaggen halfstok. (Gegevens over de uitvaart lees je hier)

Foto’s: Marcel van Westendorp

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.