Wie was Henkie?

In de aflevering van vandaag zien we dat onze oud-commandant Johan van Bilsum echt bij de jeugdbrandweer is begonnen, worden er weer talrijke onderscheidingen uitgereikt, blussen we een felle uitslaande brand naast de dansschool, gaan we in 1996 een weekendje naar Londen, feesten we als echte Oostenrijkers gewoon in Zuilen, blussen we jachten en de brand in ontmoetingscentrum ‘de Bruis’ en gaat de jeugd in 19984 en 1985 fietsend op kamp. In 1988 gaan ze vervolgens ook nog eens naar Oostendrijk.

En Henkie? Dat was de mascotte eind jaren ’70 van de jeugdbrandweer. Een mannetje van ongeveer een meter hoog (en niet te tillen) die je hier aandacht ziet vragen voor het alarmnummer 883311. Na al die jaren realiseer ik mij ineens, dat Henkie moet zijn vernoemd naar oud-burgemeester Henk Vonhoff.

One thought to “Wie was Henkie?”

  1. Realiseer me na al die jaren dat Henkie natuurlijk vernoemd is naar oud burgemeester Henk Vonhoff…Henkie was zo zwaar, dat hij regelmatig omviel. Henkie is uiteindelijk overleden aan een gat in zijn kop en gebroken ledematen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *