‘Vader van de brandweer’

In de aflevering met oude foto’s die vandaag online is gekomen, is te zien hoe de ‘vader van de brandweer’ Henk Vonhoff, de diploma’s uitreikt aan de leden van de brandweer Zuilen. Natuurlijk kunnen de feestelijke activiteiten uit de jaren ’70 niet ontbreken, maar zijn er ook foto’s uit de jaren ’80 en ’90 te vinden, zoals van de brandblarentocht en een bezoek aan de brandweerbeurs in Amsterdam.

Over oud-burgemeester Henk Vonhoff is wel leuk om te vertellen, dat deze zo’n brandweerhart had, dat hij altijd een brandweerhelm en jas in de dienstauto had liggen. Bij de brand van het Pastoor Schiltehuis is dan ook het verhaal, dat hij zo bevlogen was…dat hij al rijdend de deur van de dienstauto open gooide en gekleed met jas en helm de auto uit sprong.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *